II. Nemzetek Sajtfesztiválja – Fellépők

Peet Project

Hazánk nemzetközi hírű, ötlemezes pop-funk-jazz zenekara, a Peet Project 2009-ben elnyerte a Jazzy Rádió országos dalversenyének fődíját. Ekkor jelent meg első lemezük, a “Pink Spirit”, melyet 2011 novemberében a “Turn you on”, 2013 áprilisában az “Overseas”, 2015 májusában a “LOVE”, 2017 nyarán pedig a “The Bad Boys of Budapest” követett.

Rendkívül fiatalos, dinamikus, és dallamos zenéjük korszakalkotó különlegessége, hogy a Funky és Pop alapú, némi Jazz-es szabadsággal fűszerezett környezetben a zenekar frontembere, Ferencz Péter “Peet” által prezentált hegedűjáték egyenrangú szerepet kap a szaxofonnal és egyéb szólóhangszerekkel, miközben mindezt energikus ének és színpadi jelenlét egészíti ki.

A Peet Project a kiemelkedő tenegerentúli rádiós játszásnak köszönhetően rendszeres meghívottja lett az amerikai fesztiváloknak. 2013-ban a csapat a Los Angeles-i Catalina Island Jazztrax Festivalon elnyerte az “Év felfedezettje” címet.

2015-ös amerikai koncertezésükről hazatérve a srácok itthoni sikernek is örülhettek: A zenekar bejutott a Hungary’s Got Talent élő showjába, ahol bemutathatták első Billboard listás szerzeményüket, a “Jazz & Wine”-t a hazai közönségnek.

2016-ban a zenekar Dave Koz világhírű szaxofonostól személyes meghívást kapott a karib-tengeri Dave Koz Cruise-ra, ahol a szakma legnagyobb világsztárjaival együtt szórakoztathatták a mintegy 2000 fős közönséget. Dave-vel kötött barátságuk gyümölcse egy újabb nemzetközi rádiós siker lett, a 2017 tavaszán megjelent “Rosy Cheeks” c. daluk 14 hetet töltött a nemzetközi rádiós Billboard Top30 listán.

Újabb itthoni siker, hogy a fiúk bekerültek A DAL 2017 hazai Euróviziós Dalfesztivál előválogató showba, ahol a top 18-ig jutottak “Kill Your Monster” című dalukkal.

Legújabb lemezük 2017 Júliusában jelent meg “Bad Boys of Budapest” címmel, melyen Dave Koz, James Copley és Jonathan Fritzén mellett egy hazai sztár is közreműködik, Gáspár Laci. A 13 dalt tartalmazó stúdióalbumot nagy sikerrel mutatták be az A38 Hajó fedélzetén, majd ezt követően őszi kaliforniai turnéjukon is. A Los Angeles Jazztrax 2017-ben a lemezt “Az év legjobb albuma” díjjal jutalmazta.

www.peetproject.com

www.facebook.com/peetproject