VI. NEMZETEK SAJTVERSENYE

A fesztivál során hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetek Sajtversenye, amelynek során az európai sajtgyártó nemzetek és az Egyesült Államok kiválasztott sajtjai versenyeznek a fődíjért. A nemzetek sajtjait a nagykövetségekkel és szakmai szervezetekkel együttműködve választottuk ki.
Magyarországot a 2017-es évben a Nemzet Sajtjának választott BARACSKAI FÉLKEMÉNY sajt képviseli, amely 2019-ben bronzérmet nyert a Mondual Du Fromage nemzetközi sajtversenyen.
Szavazni a helyszínen lehet október 19-én a Nemzetek Sajtfesztivál applikáción keresztül.

A NEMZET SAJTJA

A SZEGA Foods és a Sajtmesterek Nemzetközi Céhének magyar páholya (Guilde Internationale des Fromagers) sajtversenyt szervez magyarországi, és a környező országokban lévő sajtgyártók számára. A verseny a 2019 Október 19-én megrendezésre kerülő II. Nemzetek Sajtfesztiválja alatt kerül lebonyolításra Budapesten a Folyondár utcai Sportközpontban.

A verseny célja a kis- és közepes méretű termelők sajtjainak bírálata és értékelése. A verseny győztese lehetőséget kap, hogy részt vegyen a Mondual Du Fromage Franciaországban megrendezésre kerülő nemzetközi sajt világversenyen, valamint a győztes termék csomagolásán feltűntetheti a NEMZET SAJTJA 2019 védjegyet. A versenyen induló termékeket (különösképpen a díjazottakat) a fesztivál vendégeinek is bemutatjuk.

A versenyen részt vevő termékek rövid írásbeli értékelést kapnak, amely célja, hogy segítse a gyártókat termékük tökéletesítésében.
A verseny elbírálását magyar-francia szakmai zsűri irányítja.

A versenyre emailen keresztül lehet jelentkezni a hivatalos jelentkezési lap letöltésével.
A versenyre való jelentkezés határideje: 2019. Szeptember 30.

Kérjük a nevezéseket a következő email címre küldjék: sajtverseny@szegacam.hu

A nevezőket kérem, hogy jelentkezésüket a Verseny Szabályzat tiszteletben tartása mellett tegyék.

Versenyszabályzat és jelentkezés